top of page
  • admin

Už ste počuli o senzore telesnej teploty CORE?

Updated: Oct 25, 2023

Senzor telesnej teploty CORE je ľahko použiteľné, nositeľné zariadenie s technológiou senzora vyrobenou vo Švajčiarsku, ktoré dokáže monitorovať a poskytovať presné údaje o telesnej teplote v reálnom čase.

Senzor telesnej teploty CORE

AKO FUNGUJE SENZOR CORE

Zatiaľ čo iné typy nositeľných teplomerov zaznamenávajú len teplotu pokožky, senzor CORE obsahuje malý "senzor prenosu tepelnej energie", ktorý zisťuje teplo vyžarujúce z tela alebo prenikajúce do tela. To je spracované vstavaným algoritmom na výpočet teploty vášho telesného jadra v reálnom čase.


MONITOROVANIE TELESNEJ TEPLOTY

Senzor CORE môžete nosiť 24 hodín denne, 7 dní v týždni, počas spánku, pri každodenných aktivitách aj v práci. Jediné nabitie poskytuje energiu na prevádzku až sedem dní a nepretržite poskytuje merania teploty jadra tela v reálnom čase.


Pri športe a športovej aktivite sa odporúča spárovať senzor CORE so snímačom srdcového tepu, pretože pomáha zabezpečiť vyššiu presnosť teploty počas športu a vysoko intenzívnej aktivity.


CORE pri športových aktivitách

Na dosiahnutie najlepších výsledkov by mal byť senzor CORE umiestnený na boku trupu. Pre pohodlie počas športovej aktivity je najlepšie ho pripnúť na hrudný pás alebo športovú podprsenku. Na každodennú aktivitu a počas spánku možno použiť lekárske lepiace náplasti alebo ho tiež pripnúť na podprsenku.


Prečo by som mal/a používať CORE?

  1. Presné meranie teploty tela: CORE meranie teploty tela poskytuje presnejšie výsledky v porovnaní s tradičnými teplomermi. Meria teplotu v hĺbke tela, čo znamená, že odhalí aj malé zmeny teploty v jadre vášho organizmu. To je dôležité pre športovcov, pretože zmeny teploty tela môžu naznačovať možné zranenia alebo nadmernú námahu.

  2. Detekcia prehriatia alebo podchladenia: CORE meranie teploty tela môže pomôcť identifikovať príznaky prehriatia alebo podchladenia počas tréningu. Sledovanie teploty v jadre tela v reálnom čase vám umožňuje zareagovať včas a previesť potrebné opatrenia na zabránenie vážnym zdravotným problémom spojeným s prehriatím alebo podchladením.

  3. Optimalizácia výkonu: Teplota tela je dôležitým faktorom ovplyvňujúcim výkon športovca. S CORE meraním môžete sledovať, ako sa teplota mení počas tréningu a súťaže. Tieto informácie vám pomôžu lepšie porozumieť fyziologickým reakciám vášho tela a optimalizovať svoj výkon. Napríklad môžete identifikovať, kedy je potrebné sa ochladiť alebo ohriať pred tréningom alebo kedy potrebujete oddychovať, aby ste predišli vyčerpaniu.

  4. Prevencia zranení: Sledovanie teploty tela môže pomôcť pri prevencii zranení. Zmeny teploty v jadre tela môžu naznačovať potenciálne problémy, ako sú zápalové procesy alebo nadmerné zaťaženie svalov. Keď ste si vedomí týchto zmien, môžete prijať opatrenia na prevenciu zranení, ako je napríklad úprava tréningového plánu, konzultácia so športovým trénerom alebo fyzioterapeutom.

Je dôležité si uvedomiť, že CORE meranie teploty tela je pokročilá technológia, ktorá sa stále vyvíja. Jej používanie je vhodné konzultovať s odborníkmi a používať ju ako súčasť celkového prístupu k zdraviu a výkonu.


ZOBRAZENIE A ULOŽENIE ZÁKLADNÝCH ÚDAJOV

Senzor CORE poskytuje celý rad možností na zobrazenie a uloženie údajov. Senzor ukladá až dvojdňové údaje a po pripojení k aplikácii CORE synchronizuje údaje s CORE Cloud, čo je trvalé úložisko údajov, ktoré sú vám prístupné. Prostredníctvom aplikácie CORE je možné prezerať údaje v reálnom čase aj údaje z minulosti.


Senzor CORE je kompatibilný s obľúbenými športovými zariadeniami ANT+ a Bluetooth, ako sú Garmin, Wahoo a COROS, ktoré zobrazujú aktuálnu teplotu telesného jadra a môžu ukladať údaje.


Prepojenie CORE so smart zariadeniami

Podobne ako iné športové senzory, aj senzor CORE automaticky prenáša údaje do spárovaných zariadení. Senzor CORE stačí udržiavať nabitý a pred aktivitou ho stačí pretrepať a skontrolovať, či bliká zelené svetlo.


Keďže senzor CORE prenáša údaje priamo do spárovaných zariadení, na zobrazenie/zaznamenanie údajov na iných zariadeniach nie je potrebná aplikácia CORE a smartfón.


Na účely prípravy a tréningu možno údaje zo súboru FIT zaznamenané zariadeniami Garmin a Wahoo ľahko sprístupniť pomocou obľúbeného tréningového softvéru vrátane programov Today's Plan, TrainingPeaks a Golden Cheetah, aby bolo možné analyzovať teplotu telesného jadra spolu s ďalšími údajmi. Prehľad kompatibilných zariadení a služieb CORE.

Údaje zaznamenané pomocou senzora CORE

Je senzor CORE pre mňa vhodný?


Režim každodenného života

V predvolenom nastavení senzor CORE používa algoritmus režimu nízkej aktivity, ktorý označujeme aj ako režim každodenného života. Ako už názov napovedá, je určený na každodennú aktivitu vrátane spánku, pasívnej a ľahkej aktivity. V tomto režime sa vnútorný algoritmus spolieha na údaje o prenose tepelnej energie zo senzora na výpočet teploty telesného jadra.


Režim každodenného života

Režim športových aktivít

Tento režim je k dispozícii, keď je so senzorom CORE spárovaný monitor srdcovej frekvencie.


V predvolenom nastavení sa senzor CORE prepne z režimu každodenného života do režimu športovej aktivity, keď je srdcová frekvencia dostatočne zvýšená, čo znamená vyššiu úroveň fyzickej aktivity. Signál srdcovej frekvencie (bpm) poskytuje informácie o úrovni aktivity, ktoré algoritmus využíva na výrazné zlepšenie rýchlosti a úrovne presnosti merania teploty jadra tela počas športu. Športový režim je overený pre aktívne a vytrvalostné športy.


Športový režim

Validácia (overovanie) údajov

Rôzny charakter správania sa teploty ľudského tela pri rôznych činnostiach si vyžaduje validáciu senzora CORE pre rôzne činnosti/scenáre. Zatiaľ čo senzor CORE môže stále poskytovať namerané údaje, proces validácie trénuje (zlepšuje) algoritmus, aby sa zabezpečilo, že dokáže poskytnúť požadovanú úroveň presnosti.


Na účely validácie sa realizujú interné a externé testovacie programy s výskumnými partnermi. Načrtnuté prípady ukazujú, pre ktoré činnosti sa neodporúča použitie senzoru CORE, pretože úroveň presnosti je nižšia.


Športy v procese validácie
Aktivity v procese validácie


KTO VŠETKO VYUŽÍVA CORE?

Tímy využívajúce CORE
Športovci využívajúci CORE

Senzor CORE vám pomôže prispôsobiť sa svojej telesnej teplote a zlepšiť tak svoj výkon. Objednajte si CORE a využite naplno svoj potenciál.



Zdroj

Recent Posts

See All
bottom of page